top of page
Εικόνα συγγραφέαJunior Doctors' Network-Hellas

Γενική Συνέλευση-Εαρινή Σύνοδος Ευρωπαίων Νέων Ιατρών (EJD) 4-5 Ιουνίου 2021 @Zoom


Οι Ευρωπαίοι Νέοι Ιατροί συναντώνται διαδικτυακά στις 4 και 5 Ιουνίου για την εαρινή Σύνοδο-Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού συλλογικού τους οργάνου, EJD.


Εκπρόσωποι Νέων Ιατρών από πάνω από 15 χώρες θα συζητήσουν για 2 μέρες τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τους νέους γιατρούς της Ευρώπης, όπως οι συνθήκες εργασίας και οι επιπτώσεις της πανδημίας στην μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση και στην ειδικότητα στα νοσοκομεία αναφοράς, θέματα ψυχικής υγείας και ανησυχητικά στατιστικά burnout ανάμεσα στους νέους γιατρούς, συλλογικές δράσεις διαμαρτυρίας σε διάφορες χώρες (Ισπανία, Γαλλία κ.α.) σχετικά με προωθούμενες άδικες αλλαγές στη μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση και στις εργασιακές συνθήκες.


Επίσης, θα διεξαχθούν εκλογές για την εκλογή εκπροσώπων στις Επιτροπές/Boards της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιατρικών Ειδικοτήτων (UEMS) και άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς, θα παρουσιαστούν και θα εγκριθούν απολογισμοί του περασμένου 6μήνου, ενώ θα συζητηθούν προτεινόμενες αλλαγές στο Καταστατικό του Συλλόγου, οι οποίες θα αποφασισθούν στην επόμενη (διά ζώσης) Γενική Συνέλευση, αισίως το φθινόπωρο 2021.


Οι Έλληνες νέοι γιατροί εκπροσωπούνται στη Γενική Συνέλευση από το Δίκτυο Νέων Ιατρών Ελλάδας (JDN-Hellas) με διμελή αποστολή, αποτελούμενη από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ροδίτη, Πρόεδρο του Δ.Σ., και Βαγγέλη Παπαγεωργίου, μέλος του Δικτύου. Υποψηφιότητα για εκπρόσωποι στην UEMS (Αγγειοχειρουργική/Φλεβολογία και Χειρουργική Θώρακος) έχουν καταθέσει εκ μέρους του JDN-Hellas οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ροδίτης και Εμμανουήλ Καπετανάκης.


Περισσότερες λεπτομέρειες, στην αναλυτική αναφορά που θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες.


Λεπτομέρειες για τη λειτουργία και τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Συλλόγου νέων ιατρών μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδα τους.


Το σχετικό Δελτίο Τύπου μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Commentaires


bottom of page